Moslim worden? Zo gaat dat!

Wil jij in de Ulu Moskee in Utrecht de shahadah uitspreken? Vul het contactformulier in onderaan deze pagina.

Ieder jaar bekeren honderden mensen in Nederland zich tot de islam. Na een periode van (zelf)studie trekken ze de conclusie dat Allah bestaat, dat Allah รฉรฉn is, dat de Koran het Woord van Allah is en dat Mohammed (vrede zij het hem) Zijn dienaar en boodschapper was. De stap die zij zetten om moslim te worden is het uitspreken van de shahadah.

Arabische tekst: ุฃูŽุดู’ู‡ูŽุฏู ุฃูŽู†ู’ ู„ุงูŽ ุฅูู„ูŽู‡ูŽ ุฅูู„ุงูŽู‘ ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ู ูˆูŽุฃูŽุดู’ู‡ูŽุฏู ุฃูŽู†ูŽู‘ ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู‹ุง ุนูŽุจู’ุฏูู‡ู ูˆูŽุฑูŽุณููˆู„ูู‡ู
Transliteratie: Ashhadu alla ilaha il-Allah, wa ash-hadu anna Muhammadan abduhu wa rasuluhu
Vertaling: Ik getuig dat er geen god is dan Allah en ik getuig dat Muhammad Zijn dienaar en Boodschapper is

Iemand die geen moslim is en de shahadah uitspreekt met in het hart de intentie om daarmee moslim te worden treedt de islam binnen. Het is hierbij wel belangrijk dat de persoon dit geheel uit eigen vrije wil doet, dus zonder enige vorm van dwang. Ook dient de persoon in staat te zijn om verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor de eigen daden.

Een nieuw begin
Wanneer iemand de shahadah uitspreekt begint het leven van die persoon eigenlijk opnieuw. Zonden die zijn gepleegd vรณรณr het moment dat iemand moslim werd zijn vergeven. De persoon start dus met een schone lei, zoals een net geboren baby. Vanaf dat moment is iemand volledig en volwaardig moslim en begint het bewandelen van de weg die de Islam heet.

Alleen of in aanwezigheid van anderen?
Het uitspreken van de shahadah is iets tussen die persoon en Allah. Strikt genomen kan iemand het dus helemaal alleen doen. Natuurlijk kan het ook in het bijzijn van anderen en in de moskee. Hoe iemand het ook doet, het is altijd aangeraden om mensen die al moslim zijn te betrekken bij de bekering zodat zij kunnen helpen met het beginnen van het praktiseren van de Islam.

Bekeren in onze moskee?
Natuurlijk kan jij ook bij de Ulu Moskee in Utrecht moslim worden. We begeleiden je voor, tijdens en na het uitspreken van de geloofsgetuigenis en verwelkomen je als een volwaardig onderdeel van onze gemeenschap. Wil je bij ons de shahadah komen uitspreken? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen we contact met je op!