Basiscursus: Introductie tot Sunnah en Ahadith

Het klinkt heel simpel: we zijn moslims dus we volgen de sunnah van de Profeetο·Ί. Maar… hoe werkt dat eigenlijk in de praktijk? Hoe weten we dat de Profeet iets heeft gezegd of gedaan? En wat betekent het eigenlijk als we zo’n handeling een sunnah noemen?

De overleveringen over het leven van de Profeet zijn na de Koran de tweede bron van islamitische kennis. Tijdens deze module duiken we insha’allah in deze materie, leren we hoe het tot stand is gekomen en wat de invloed van dit type bron is voor ons praktiseren als moslims!

De lessen van Ihtida zijn specifiek bedoeld voor bekeerlingen en mensen die overwegen om moslim te worden. Iedereen kan aansluiten, ongeacht het huidige kennisniveau over de islam. Het doel is je te begeleiden bij het verkrijgen van een dieper begrip van de islam en islamitische concepten. Klinkt goed? Meld je vandaag nog aan!

πŸ“… maandag 2okt*, 9okt*, 16okt** en 23 okt**
πŸ•– * van 19:30 tot 21:30, ** van 19:00 tot 21:00
πŸͺ™ 10EUR per persoon
πŸ§”πŸ» Nourdeen Wildeman
πŸ•Œ Ulu Moskee Utrecht
✍🏽 Inschrijving is gesloten

* Ik begrijp dat ik indien ik jonger ben dan 18 jaar ik een schriftelijke toestemming van mijn ouders moet aanleveren. Graag formulier rechts uitprinten (klik om te vergroten), laten tekenen en aanleveren bij aanvang eerste les.